top of page
11B78484-9990-4F65-9085-B14A32E0113D.jpe
Kinder & Jongerencoaching

Ieder kind is uniek, dus ook ieder coachingstraject is uniek. Ik kijk samen met de ouders en het kind waar de hulpvraag ligt en stem een persoonlijk traject af. Kinder- en jongerencoaching is voor alle kinderen en jongeren die, om wat voor reden dan ook, even niet lekker in hun vel zitten, niet goed meekunnen, behoefte hebben aan een luisterend oor, iemand die met ze meekijkt of ze een duwtje in de rug geeft wanneer zij dit nodig hebben.

 

Mijn doel is om kinderen te laten ontdekken welke talenten ze hebben en hoe ze die kunnen inzetten om uit een lastige situatie te komen. Ik help ze op weg zodat ze het daarna zelf kunnen. Dit doe ik door open en zonder oordeel te luisteren. Ik geeft een kind inzicht en daarmee help ik een kind om op eigen kracht obstakels te overwinnen. Mijn hulp is speels en creatief. Kinderen ervaren plezier wanneer ze bij mij komen voor hulp. Kinder- en jongerencoaching is een laagdrempelige en kortdurende manier van begeleiding.

 

Mijn werkwijze is praktisch, oplossingsgericht en toekomstgericht. Ik ga hierbij uit van de situatie op dit moment en ik bedenk geen oplossingen voor problemen. Ik ondersteun kinderen bij het vinden van hun eigen antwoorden, op hun eigen manier. Op deze manier leren kinderen in hun eigen kracht te gaan staan.

Kinder & Jongerencoach
Begeleiding van basisschool naar middelbare school

Uit eigen ervaring weet ik dat de overgang van de basisschool naar de middelbare school een spannende stap kan zijn. Hierbij is het voor sommige kinderen fijn wanneer zij hier extra begeleiding in krijgen. Ik loop mee met jouw kind en kijk waar hij in vastloopt.

  • Mag jouw kind weerbaarder worden?

  • Ziet het op tegen de middelbare school?

  • Heeft het weinig zelfvertrouwen?

  • Vindt jouw kind het lastig om nieuwe vrienden te maken en contacten te onderhouden?

 

Dan is een traject waarbij ik het kind begeleid van basisschool naar middelbare school geschikt. Dit traject is een kortdurend traject waarbij kinderen meer zelfvertrouwen krijgen. Ik help ze op weg, zodat ze het daarna zelf kunnen doen. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en leren op eigen kracht obstakels te overwinnen. Ik ben net dat steuntje in de rug dat even zo belangrijk is. Ook bij het ontdekken van de best passende leerstrategieën kan ik helpen. Dit is vormgegeven in de ‘ik leer leren’ training.

57EC52CB-74F0-42F5-B24E-8460722AB8CF (1)
Begeleiding
Traject

OVERONS

I’m a paragraph. Double click here or click Edit Text to add some text of your own or to change the font. Tell your visitors a bit about your services.

LEARN MORE
Weerbaarheidstraining

Tijdens onze weerbaarheidstraining krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en leren ze opkomen voor zichzelf. Ze leren hun grenzen aan te geven en de grenzen van anderen aan te voelen waarbij ze steviger in hun schoenen komen te staan. Deze vaardigheden worden in een kleine groep geoefend waarbij veiligheid en vertrouwen voorop staat.

Tijdens de training leren kinderen reageren op het gedrag van de ander en opkomen voor zichzelf met respect voor de ander. Oefeningen rondom stemgebruik, lichaamshouding en het maken van oogcontact komen hierbij aan bod. Kinderen worden gestimuleerd om samen te werken en van elkaar te leren. Op deze manier ontstaat er een fijne en veilige groepsdynamiek waarbij we samen plezier maken.

 

Samen nieuwe dingen leren werkt vaak ook inspirerend en dus erg effectief! Spelenderwijs wordt er gewerkt aan de hulpvraag en de persoonlijke doelen van ieder kind. De kinderen krijgen thuisopdrachten mee om de aangeleerde vaardigheden buiten de training verder te oefenen. Daarnaast is er voor jou als ouder de tijd en de ruimte om vragen te stellen als je daar behoefte aan hebt.

Anker 1
Anker 1
Weerbaarheidstraining

OVERONS

I’m a paragraph. Double click here or click Edit Text to add some text of your own or to change the font. Tell your visitors a bit about your services.

LEARN MORE
Inhoud training

We creëren bewustwording rondom de volgende thema’s:
 

Social media  -  Groepsdruk  -  Omgaan met emoties - Grenzen aangeven  -  Overgang middelbare school  -  Pestgedrag

Voor jezelf opkomen  -  Positief denken

Heb jij het idee dat deze training iets voor jouw kind kan zijn? Ben je nieuwsgierig geworden of heb je nog vragen?
Neem dan contact met ons op.

Wanneer wij zien dat er meer hulp nodig is zullen we dit ook bespreekbaar maken met jou als ouder. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten en kijken daarom ook verder.

De weerbaarheidstraining vindt plaats op de locatie van zwemschool ZESS, daar is een mooie en rustige ruimte beschikbaar en daar is ook de mogelijkheid om bij goed weer naar buiten te gaan.

De training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 en
13 t/m 16 jaar, deze zal bestaan uit 6 bijeenkomsten van een uur. Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen en verschillende leeftijdscategorieën worden de groepen samengesteld. De training kan doorgang vinden bij een minimale groepsgrootte van 6 kinderen.

Wie geeft de training?

Puur & Krachtig weerbaarheidstraining voor kinderen geef ik samen met Nicole van Rut. Nicole is ervaringsdeskundige, Angst & Trauma coach en heeft haar eigen praktijk genaamd Puur Coaching. Nicole heeft erg veel kennis en ervaring in het omgaan met spanningen, het verhelpen van angsten en het leren omgaan met emoties. Een echte ervaringsdeskundige dus, gespecialiseerd in angst en trauma. Ik ben erg dankbaar dat wij onze passie kunnen delen en onze krachten samen weten te bundelen! 

Meer weten over Nicole>>

Agenda

DATA Weerbaarheidstraining kinderen Puur & Krachtig:

Vrijdag 10 mei 2024

Vrijdag 17 mei 2024

Vrijdag 24 mei 2024

Vrijdag 7 juni 2024

Vrijdag 28 jun 2024

Vrijdag 5 juli 2024

TIJDEN: 14.30 uur tot 15.30 uur en 16.00 uur tot 17.00 uur.

KOSTEN: €360,- incl. btw (lesmateriaal inbegrepen)

LOCATIE: ZESS Zwemschool, Kerkstraat 23, 5711 GT Someren

Meld je nu aan >>

B8114DA3-5079-4C13-A83C-6DB75F631DE1.jpe
Ik leer leren

OVERONS

I’m a paragraph. Double click here or click Edit Text to add some text of your own or to change the font. Tell your visitors a bit about your services.

LEARN MORE
Tarieven

Intake (max 60 min)

Coaching van het kind

Hierbij inbegrepen zit de overdracht na een sessie (60 min)

Evaluatie van het traject (30 of 60 min)

 

Training ‘Ik leer leren’ in groepsverband

(5 x 90 minuten)

 

Individuele training ‘ik leer leren’ (60 min)

 

Bijles (voor kinderen in de basisschoolleeftijd) (60 min)

Verkennend telefoongesprek

€60

€60

 

 

€30 - €60

 

€182,50

 

€60

 

€60

 

kosteloos

Tarieven
bottom of page